Hoppa till navigering
Hoppa till innehåll
0 kr
0
Varukorg
0
Meny
Webshop
Analyspaket – Häst
Analyspaket – Nöt
Analyspaket – Får
Kombianalyspaket
Hygienpaket
Instruktioner
Arbetsgång
Provtagning
Tolkning av analyspaket
Näringsanalys häst
Näringsanalys nöt
Näringsanalys får
Hygienanalys
Fördjupning
Artiklar
Länkar
FAQ
Om Oss
Om Optilab
Köpvillkor
Integritetspolicy
Kontakt
Webshop
Analyspaket – Häst
Analyspaket – Nöt
Analyspaket – Får
Kombianalyspaket
Hygienpaket
Instruktioner
Arbetsgång
Provtagning
Tolkning av analyspaket
Näringsanalys häst
Näringsanalys nöt
Näringsanalys får
Hygienanalys
Fördjupning
Artiklar
Länkar
FAQ
Om Oss
Om Optilab
Köpvillkor
Integritetspolicy
Kontakt
Hem
>
Artiklar
Hygien
Ökning av Bönsmyg i åkerböna
Under det senaste årtiondet har vi sett en stadig ökning av Bönsmyg – Bruchus Rufimanus. Baggarna är ovala mellan 3-5 mm och har gulaktiga framben och mörkt skal med ljusa hår befläckade partier. Larverna är vitgula med brunt huvud och är ca 6 mm långa. Angreppen på bönorna ser man…
Hygien, Mikrobiologi
Penicilliumsvamp – en risk vid dåligt rengjord silo
Emellanåt ser vi på Optilab kundprover för hygienkontroll som till största delen består av svampen Penicillium. Denna svamp är vanlig när kontaminering från dåligt rengjorda lagerutrymmen skett. Det kan vara väggar och golv i planlager eller hängningar av gammal vara på siloväggar. Svampar av familjen Penicillium består av arter som…
Foder, Hygien, Mikrobiologi, Spannmål
Mikrobiologi i foder och spannmål
Angrepp av olika mikroorganismer i foder kan få besvärliga konsekvenser. Därför kan det vara bra att göra hygienanalys på spannmål som används som foderråvara. De mikroorganismer som vi främst letar efter är svampar som jäst och mögel men också några typer av bakterier. ”Vad är problemet?”Problemen kan vara av olika…
För att göra vår webbplats bättre samlar vi in information från våra besökare. Vi gör det för att:
Förändra utseende, innehåll och funktioner för dig som besökare
Se hur många som besöker och varifrån trafiken kommer
Spara inställningar du gör på sidan
Jag accepterar
Neka alla cookies
Optilab
Stäng
Optilab
Provmärkning
Avbryt
Spara